In 1984 ging de Sint van Noorderhaven naar de Herestraat. 'Zet je schoen maar klaar en doe je best', schreef Sinterklaas op de ansichtkaart voor een paar honderd jongelingen

Intocht Sinterklaas, Tussen beide Markten, 1984. Foto: Frank Straatemeier, Groninger Archieven

‘Vol verwachting klopt ons hart.’ Zondag 5 december zullen veel kinderen – en vast ook volwassenen – gespannen uitkijken naar wat de Sint voor cadeaus heeft meegebracht.
Lees meer over
Stad

Dat zal in 1984 niet veel anders zijn geweest. Ook toen was Sinterklaas inmiddels in Groningen gearriveerd. Vanaf de Noorderhaven trok een bonte optocht naar het Stadhuis. Deze keer liep er ook een ezel mee, beladen met twee postmanden. Daar konden de kinderen een briefje voor Sinterklaas in doen. Er werd gretig gebruik van gemaakt.

Ansichtkaart van de Sint

De Sint kreeg zo’n tweehonderd briefjes, die helaas niet allemaal persoonlijk beantwoord konden worden. Dus kregen ze een ansichtkaartje met daarop een afbeelding van de Sint met de woorden: ‘Zet je schoen maar klaar en doe je best.’

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

De geschiedenis van Groningen wordt in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.

Nieuws

Meest gelezen

menu