Hooggeëerd publiek! De bisschop van Groningen met een vrachtwagen in een circuspiste op de Ossenmarkt? In 1958 presenteert Circus Van Bever een oud papieractie van rooms-katholieke scholen

Bisschop Mgr. P.A. Nierman in circus Van Bever, 1958. Foto: Fotobedrijf Piet Boonstra, Groninger Archieven

Hooggeëerd publiek! Leerlingen van de rooms-katholieke scholen in de stad hadden het ingezameld om het bisdom te ondersteunen en mochten daarom naar het circus.
Lees meer over
Stad

In 1958 presenteerde Circus Van Bever een vrachtauto met chauffeur in de piste. Deze was volgeladen met oud papier. Mgr. P. A. Nierman, bisschop van Groningen, opende de spannende voorstelling. De circustent stond bijna bij hem op de stoep, op de Ossenmarkt.

Het Nieuwsblad van het Noorden meldde: ‘Spanning bij de acrobatiek en een beklemmend luchtnummer, gratie bij de paarden, vertedering bij de honden en apen, humor bij de clowns en een mengeling van spanning en vertedering bij de olifanten.’

Dag van de Vrachtwagenchauffeur

Morgen, 9 december, is de Dag van de Vrachtwagenchauffeur, maar in 1958 maakte de vrachtauto van de firma Sikkema gewoon weer plaats voor olifanten en clowns.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

In Herinnerings in beeld wordt de geschiedenis van Groningen in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.

Nieuws

menu