Vijftig beelden van Nederlandse kunstenaars in de openlucht in 1968. Op de Grote Markt Groningen is naast kunst tijdens manifestatie Beeld en Route veel meer te beleven

Kunstmanifestatie Beeld en Route, 1968. Foto Bureau Voorlichting gem. Groningen, Groninger Archieven

In 1968 prijst de Friese Koerier de manifestatie Beeld en Route in Groningen aan. Iedereen kan op drie plekken in de stad - en plein public - de ongedwongen confrontatie aangaan met actuele beeldende kunst.
Lees meer over
Stad

Er staan in de stad Groningen dan zo’n vijftig beelden van Nederlandse kunstenaars in de openlucht opgesteld. Zo zijn er plastieken te zien bij het Stadsparkpaviljoen, theater Coendersborg en op de Grote Markt.

Op deze foto is weinig interesse te bespeuren voor de moderne kunst. De trouwkoetsjes voor het stadhuis trekken daarentegen wel de aandacht. Draaiorgel de Arabier kan allicht voor wat meer aanloop zorgen op de Grote Markt. Iedereen die niet van moderne kunst, koetsen of draaiorgels houdt, kan ’s avonds zijn hart ophalen in een donkere bioscoop. Studio aan het Hereplein vertoont op dat moment De jonge Venus en Play girl en in het Beurs-theater draait Susanne . Alle drie uiteraard voor 18+.

En dan, als er ruim vijftig jaar geleden plaats was voor struikjes, lijkt de tijd nu rijp voor een mooie boomgroep op de Grote Markt.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar https://www.beeldbankgroningen.nl .

In Herinnerings in beeld wordt de geschiedenis van Groningen in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.

Nieuws

Meest gelezen

menu