Lentz poseert trots in 1935 voor de foto als directeur van het Schoolmuseum Groningen. Hier moest je zijn voor goede vertelplaten voor juffen en meesters in Stad en provincie

B.E. Lentz in zijn Schoolmuseum, Agricolastraat, ca. 1935. Fotograaf onbekend, Groninger Archieven

Berend Esko Lentz is de naam. Hier trots poserend als directeur van het Schoolmuseum in de Agricolastraat. De Vereniging Het Schoolmuseum te Groningen stimuleerde de samenwerking en pedagogische ontwikkeling van alle juffen en meesters in onze provincie.
Lees meer over
Stad

Een uitgebreide collectie boeken, kaarten en schilderijen ondersteunde dit voor Nederland unieke initiatief. Als kers op de taart waren er mooie vertelplaten, waar de juf of meester spannende verhalen bij vertelde aan de muisstille leerlingen.

De Tweede Wereldoorlog bracht het museum weinig goeds

De Tweede Wereldoorlog bracht het museum weinig goeds. Een gedwongen verhuizing naar de J. H. Janssenstraat en meerdere inbraken, die schade toebrachten aan de collectie. Na de oorlog werd deze ondergebracht bij verschillende instellingen. Zo heeft de Universiteitsbibliotheek nog steeds een verzameling Schoolmuseum.

Berend Esko Lentz was van 1908 tot zijn dood in 1940 directeur van zijn Schoolmuseum.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.

Nieuws

menu