Het raam van het gemeentehuis van Hoogkerk in 1957 biedt een prachtig uitzicht op de vervanging van de oude brug door de huidige. En het is nog 'kovvietied' ook

Hoogkerksterbrug, 1957. Foto: Fotobedrijf Piet Boonstra, Groninger Archieven

Schots en scheef, we gaan een keer met de klok mee. Op tien uur zit onder de tweelingboom een jongen op de heipalen voor de nieuwe brug. De vervanging van de brug is goed te zien vanuit gemeentehuis Hoogkerk.
Lees meer over
Stad

De vrouw van de brugwachter heeft die dag de witte was gedaan. Voor het oude tolhuis ligt het schip waarmee eerder de kost werd verdiend.

Het is tien uur geweest: ‘kovvietied’

Over de oude draaibrug komen net de jongens van de vullis. De enige vuilniswagen van de gemeente Hoogkerk. Ter hoogte van de brug houdt de ronde sierbestrating langs het Hoendiep abrupt op, ruim buiten het uitzicht van de burgemeester. Het is tien uur geweest, kovvietied . De auto van de burgervader staat te glimmen aan het lichtschuimende kanaal. Dat is strokartonfabriek De Halm, binnenkort ook al weer verleden tijd.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Bij Herinnerings in beeld wordt de geschiedenis van Groningen in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.

Nieuws

menu