Samen met

Hippies dansen in 1974 ter succes op de Grote Markt in Groningen. Het tijdsbeeld toont op de achtergrond voorbereidingen van de Naberpassage, die nooit een succes werd

Lente op de Grote Markt, 1974. Foto: Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven

Groningse hippies leven zich uit in de binnenstad. Muziek was belangrijk voor deze laag van de bevolking. Op Wikipedia is het volgende te lezen: ‘Muziek was in de hippiecultuur een belangrijk element’.
Lees meer over
Groninger Gezinsbode

Behalve dat de hippies constateerden dat protestliederen uitstekend gebruikt konden worden om zich te distantiëren van de rest van de maatschappij, gingen hippies ervan uit dat de sfeer die muziek schept, mensen samen kan brengen. Het zou goed kunnen dat ook deze jongeren mensen uitnodigen om mee te doen.

Voorbereiding Naberpassage

Naast de sociëteit van Vindicat is de voorbereiding van de bouw van de Naberpassage te zien. De winkelpassage kwam in 1975 gereed, maar is nooit een echt succes geworden. De smalle opzet gecombineerd met de sociale onveiligheid zorgden voor een toenemende verpaupering. Met de komst van het Forum is de Naberpassage afgebroken. De doorgang naar de Nieuwe Markt heet nu de Naberstraat, naar verzetsman Casper Naber.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A.

Dit artikel is het product van een samenwerking tussen de redacties van Dagblad van het Noorden en Groninger Gezinsbode

Nieuws

menu