Portier Club C’est Ça Groningen wil in 1973 naar de Stille Zuidzee, maar een Simca zit het transport van zijn trimaran in de weg

Trimaran familie Van Loon, oprit Matsloot A7, 1973.

Trimaran familie Van Loon, oprit Matsloot A7, 1973. Foto: Frank Straatemeier, Groninger Archieven

De familie Van Loon woonde op Sandebuur bij het Leekstermeer. Het transport van hun trimaran naar het water ging over de onverharde weg noordwaarts.
Lees meer over
Stad

En verder met de trekker over de klinkerweg Matsloot, waar het viaduct over de A7 moest worden genomen. Geen drukke oprit, maar toch was daar een Simca. Het transport had Vierverlaten aan het Hoendiep als bestemming, waar het vaartuig de plomp in moest.

Portier bij Club C’est Ça in de Oosterstraat

De trimaran van polyester, een catamaran met drie drijvers, was gebouwd door Harry van Loon en een vriend. Harry was portier bij Club C’est Ça in de Oosterstraat, maar wilde wel iets anders. Weg van het rumoer, samen met vrouw Nel, hun drie kinderen en twee herdershonden naar de Stille Zuidzee. Maar zoiets kan alleen weloverwogen. De volgende stap was dan ook de proefvaart ter stabilisatie op het Lauwersmeer.

De familie belandde uiteindelijk op Aruba, omdat een van de dochters leed aan hevige zeeziekte. Harry deed daar charters voor Amerikaanse toeristen met zijn trimaran. Zo’n tien jaar geleden woonde de familie nog op het Caribische eiland.

Met dank aan Frank en Jeannette Straatemeier.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en Museum aan de A (opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum).