Een schaars geklede dame geeft in 1993 een voorstelling in het halfdonker. Eroticabeurs in golfslagbad Kardinge Groningen

Aquadance eroticabeurs Kardinge Groningen, circa. 1993.

Aquadance eroticabeurs Kardinge Groningen, circa. 1993. Foto Jan Willem van Vliet, Groninger Archieven.

Een foto die nieuwsgierig maakt. Een dame die in het halfdonker met schaarse belichting een voorstelling geeft. Alleen, niet enkel de belichting is schaars, haar kleding is dat ook.
Lees meer over
Stad

Een foto die nieuwsgierig maakt. Een dame die in het halfdonker met schaarse belichting een voorstelling geeft. Alleen, niet enkel de belichting is schaars, haar kleding is dat ook. Ze vermaakt haar publiek met een aquadance op een voor veel Stadjers bekende plek, het golfslagbad Kardinge. Begin jaren negentig wordt hier een eroticabeurs gehouden.

Leren tuigjes, riempjes en lingerie in Sportcentrum Kardinge

Een beurs waar mode, make up en parfums worden verkocht. Maar de foto laat zien dat er nog wel wat meer is. Sportcentrum Kardinge is gevuld met stands met leren tuigjes en riempjes, lingerie van groot tot klein en erotische kunst. Als extraatje worden de bezoekers vermaakt met een Cinema Erotique en pikante shows als de aquadance. Waarschijnlijk bleef het bij dansen en liet de danseres een frisse duik achterwege, ook om het geestdriftig applaus in ontvangst te kunnen nemen.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en Museum aan de A (opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum).