'Ken ik die?' De Blauwe Engel onderbreekt in 1970 steevast leuke straatgesprekken aan spoorwegovergang Kerklaan in Groningen

Spoorwegovergang Kerklaan Groningen, circa 1970. Fotograaf onbekend, Groninger Archieven

’t Is koud op de Kerklaan. De heer aan de wandel heeft zijn handen diep in de jaszakken en kijkt naar de dame op de fiets: ,,Ken ik die?!” Drie vrouwen maken een praatje pal onder de spoorboom: ,,Tis jaa wat.”
Lees meer over
Stad
Groninger Gezinsbode

Als straks de spoorbellen rinkelen, het rood-witte hekwerk neerdaalt en de Blauwe Engel naar Delfzijl dan wel Roodeschool voorbij boemelt, zijn ze even stil. Autoverkeer de stad uit heeft voorrang. Wel met een gangetje van 20 km/u, anders zit je ook zo met je kop tegen de bespanning.

Spoordijk met onderdoorgang

In 1973 kwam de spoordijk met z’n onderdoorgang. De bewoners van de nieuwbouwwijk konden altijd doorfietsen naar het Noorderplantsoen en verder. Wachthuis 5 en de wilgenboom waren toen al weg. Maar in de hoge blokken aan de Grote Beerstraat was het mooi wonen. Lang leve Paddepoel!

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Herinnerings in beeld brengt de geschiedenis van Groningen in beeld door de Groninger Archieven en Museum aan de A (opvolger van het Noordelijk Scheepvaartmuseum).