Het is druk, maar bewoners zijn blij met de aanpak van de rotonde Ten Post

Door de afsluiting van de N360 rijdt er sluipverkeer door Garrelsweer, Ten Post (foto) en Winneweer. Foto: DvhN

De onverwachte afsluiting van de provinciale weg bij Ten Post leidt af en toe tot extra sluipverkeer, maar de drukte valt volgens secretaris Anneliek van der Bilt van Dorpsbelang Garrelsweer mee.

,,Ik had het idee dat iedereen er maandagmorgen van in de war was, grote vrachtwagens lukte het moeizaam. Zoiets is altijd even zoeken voor iedereen. In de loop van de dag werd het al rustiger. Het is in het dorp nog wel drukker dan gebruikelijk, maar dat kan al gauw’’, zegt Van der Bilt.

Ze hoop dat het verkeer zo gauw mogelijk de aangegeven omleidingsroute (via de Eemhavenweg) gebruikt, en dat de rest -waaronder de bussen- zich aan de maximum snelheid (30 km/uur) houdt. ,,Ik zag net motorrijders voorbij komen die wel 100 reden. Dat moet natuurlijk niet.’’

Overvallen

Veel weggebruikers zijn overvallen door de verkeersstremming van de N360 (Groningen- Delfzijl) omdat de provincie die pas op 1 april aankondigde. De aanleg van de rotonde bij Ten Post is vervroegd omdat er nu veel minder verkeer is door de coronacrisis. Van der Bilt vindt het verstandig dat er op deze manier van de situatie wordt geprofiteerd. ,,Niet iedereen heeft het in de gaten gehad. Met de fiets heb je nu ook een wonderlijke route, maar dat is allemaal zo weer normaal.’’

De afsluiting duurt tot en met vrijdag 24 april. Volgens de provincie is de rotonde bij de Eestumerweg (witte molen) dan nog niet helemaal klaar, maar kan het verkeer er dan wel langs. De rotonde zou vorig jaar al worden aangelegd. Dat lukte toen niet omdat er onverwacht een persleiding van het waterschap in de weg lag.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu