Het sprookje van The Knickerbockers in de vrouwenhoofdklasse duurt maar voort: medekoploper na 'krankzinnige' zege op RCL (2-4)

Het sprookje van The Knickerbockers in de vrouwenhoofdklasse duurt maar voort. In Leiderdorp werd tegen RCL de derde zege behaald en het maakt TKB tot medekoploper. Het werd 2-4 na een hectische wedstrijd. Volgende week komt ACV naar het universiteitscomplex.

Trainer Bart Waninge was na afloop nog onder de indruk van wat er allemaal voor zijn ogen had afgespeeld: ,,Het was een krankzinnige wedstrijd.’’ In het begin werd een doelpunt van Minke Lalkens – volgens visie van de coach van TKB - geheel onterecht afgekeurd. Frederique Versteeg zorgde na 25 minuten wel voor de 0-1.

TKB werd slordig en na de 1-1 nog slordiger. Het leidde tot een achterstand van 2-1, die stand hield tot de 75e minuut. Toen haalde de uitblinkende keeper Hanna van den Heuvel van RCL Frederique Versteeg onderuit.

Het gevolg van die actie was een strafschop voor TKB en een rode kaart voor de goalie. De arbiter had overigens voordeel kunnen geven, want Versteeg scoorde ondanks de overtreding wel. Vanaf 11 meter maakte Els van Minnen de 2-2.

Euforie in de harten

Met een vrouw meer en een veldspeler op doel rook TKB bloed. Sanne Hartsema bracht euforie in de harten van de studentes door met een lobje de 2-4 te maken. Vlak voor tijd maakte nieuweling Robina Eenkhoorn de alles beslissende 2-4 met de koppositie als gevolg.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Amateurvoetbal
menu