Hondje Stroom van zangeres Marlene Bakker is terecht dankzij hulp van Groningers op Twitter

Hondje Stroom. Foto: Eigen Foto

Hondje Stroom van streektaalzangeres Marlene Bakker is terecht. Het beestje was gevlucht na een enorme vuurwerkknal op vrijdagavond, maar werd zaterdagmiddag weer gevonden op een parkeerterrein in Groningen.
Lees meer over
Stad

,,Echt niet normaal fijn,” zegt Bakker. Een vriend trof haar hondje aan op een parkeerterrein in de stad. ,,Hij was rond gaan fietsen om haar te zoeken en toen zag hij haar rennen. Het was gelukkig een afgesloten parkeerplaats, dus ze kon geen kant op."

Toen Bakker vervolgens het hondje riep, kwam Stroom op haar af gerend. ,,Ze was een beetje gestrest aan het begin, maar ze ziet er nu al een stuk vrolijker uit. Volgens mij is ze helemaal opgelucht.”

Hulp op Twitter

In haar zoektocht kreeg ze veel hulp van Groningers op social media nadat ze een oproep plaatste op Twitter. ,,Iedereen heeft zo ontzettend geholpen, dat was echt zo fijn. We wisten niet eens of ze de nacht had overleefd, dus al die mensen die haar hebben gezien en die het ook aan ons door hebben gegeven, dat was zo’n opluchting." Ook lieten verschillende Twitteraars weten waar ze het hondje gespot hadden.

Voor Bakker zit de urenlange zoektocht er op. ,,Nu lekker naar huis en een groot blik voer voor haar openen, en haar lekker het hele weekend vertroetelen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu