Ikea Groningen weigert moeder met tweeling van 1 jaar oud. De reden? Corona

. ANP

Ikea Groningen heeft een moeder en haar tweeling van 1 jaar oud bij de ingang geweigerd, omdat ze met meer dan twee mensen waren. Daarmee voldeden ze niet aan de coronaregels van de Zweedse meubelwinkel.

Moeder Janine deed bij RTL Nieuws haar verhaal. Ze wilde snel even wat planken terugbrengen, maar dat pakte anders uit. Omdat zij en haar tweeling, die samen in een buggy zaten, in totaal met z’n drieën waren, mocht ze niet naar binnen.

Ze kan het amper geloven.. „Dat slaat nergens op, hier ga ik niet mee akkoord”, vertelt Janine. „Ik dacht ook dat die vrouw een foutje maakte en dat ik zo wel naar binnen kon.”

Planken uit de auto

De regels gelden ook voor gezinnen (met baby’s), aldus Ikea op de site. Maar Janine had dat niet van tevoren gecheckt. En daar stond ze dan, nadat ze alle moeite had gedaan om de planken in de auto te laden.

,,Ik voelde me gediscrimineerd als moeder van een tweeling en ontplofte gewoon. Nergens worden de regels zo gehanteerd, en dan voer je ze ook nog zo onmenselijk uit. Het is niet zo dat ik vind dat er geen regels moeten zijn en snap ook dat Ikea geen gezinsuitjes wil, maar dat was in deze situatie dus ook niet het geval”, vertelt ze.

Ikea reageert bij RTL: „Wij zijn ons er uiteraard bewust van dat het in sommige gevallen vervelend kan zijn, maar wij vragen bezoekers echt om zoveel mogelijk alleen te komen.’’ Dat geldt ook voor een moeder met een tweeling? „Dat is een uitzonderlijke situatie en zal niet vaak voorkomen, maar in principe zullen zij dan ook geweigerd worden. Het maximum is echt twee personen.”

Nieuws

menu