In Haren opent een ‘BreinBieb’ waar je spelletjes kunt spelen die goed zijn voor je geheugen

Foto: Shutterstock.

In Forumbibliotheek Haren opent maandag de tweede ‘BreinBieb’ van de gemeente Groningen. Net als in Forumbibliotheek de Wijert heeft deze BreinBieb een uitgebreide collectie boeken op het gebied van het fit houden van het geheugen tot dementie en mantelzorg.

Dat meldt Forum Groningen.

In de BreinBieb vind je boeken met informatie en ervaringsverhalen maar ook spellen zoals memory, puzzels en quizzen die helpen het geheugen in goede conditie te houden.

Demonstratie BreinBieb spellen door Sjaak Verster

‘Spellen spelen is goed voor het geheugen, maar ook heel gezellig!’, schrijft Forum Groningen. ‘Daarom geeft Sjaak Verster dinsdag 7 september van 10.30 tot 11.30 uur een demonstratie en uitleg van de spellen uit de collectie van BreinBieb in Forumbibliotheek Haren. Sjaak (oprichter van de Dementheek Leek) heeft veel ervaring met speel- en ervaringsmaterialen die het haperende brein kunnen ondersteunen en kan hier boeiend over vertellen. Tijdens deze ochtend zal hij uitgebreid ingaan op diverse soorten spellen en is er ruimte voor vragen. Kom kennismaken met de quizzen, memoryspellen of puzzels!’

Iedere eerste dinsdag: spellenochtend

Na deze demonstratie is er iedere eerste dinsdag van de maand (behalve in vakanties) een spellenochtend in Forumbibliotheek Haren (dinsdag 5 oktober, 2 november en 7 december van 10.30 tot 11.30 uur). Onder begeleiding van een spelleider kun je met elkaar spellen spelen uit de BreinBiebcollectie.

‘Iedereen is deze ochtend welkom maar mensen met geheugenproblemen en mantelzorgers zijn speciaal uitgenodigd. De toegang is gratis. Opgave is gewenst maar niet verplicht en is mogelijk door een mail te sturen naar m.hopma@forum.nl t.a.v. Marieke Hopma.’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu