In 'Leegland' van Marjan Brouwers uit Groningen is na de uitbraak van een dodelijk virus en een klimaatramp nog maar weinig over van Nederland

Marjan Brouwers en Anton Scheepstra van Uitgeverij Passage. Foto: Eigen foto

De Groningse schrijver Marjan Brouwers heeft een toekomstroman geschreven waarin, na de uitbraak van een dodelijk virus en een klimaatramp, nog maar weinig over is van Nederland. Alleen in Groningen gloort hoop...

In Brouwers Leegland zijn nog maar enkele gebieden over van het land dat ooit Nederland was. De elite woont in de enclave Amersfoort. Wie zich daar niet aan de regels houdt, word verbannen naar Fort Zwolle. Dan zijn er ook nog de rebellen uit Amsterdam, de angst van elk konvooi.

Alleen in het lege land boven Zwolle gloort de hoop op een ander leven.

Solodebuut Marjan Brouwers

Marjan Brouwers (1963) is tekstschrijver. In 2018 publiceerde ze, in opdracht van en in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen, het boek Van meester tot master.

Samen met Jeanette van Ditzhuijzen publiceerde ze in 2016 de roman Ren, Janina, ren! , over een joods meisje dat in de oorlog voor de nazi’s uit Polen vlucht.

Leegland , Brouwers’ solodebuut, wordt vrijdagmiddag 23 oktober gepresenteerd in het eigen winkeltje van Uitgeverij Passage in Groningen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu