In de campagne beloven partijen van alles maar wat hebben de politici de afgelopen vier jaar eigenlijk gedaan voor Groningen en Drenthe?

In de verkiezingsstrijd beloven de politieke partijen ons weer van alles. Maar wat hebben ze de afgelopen vier jaar nu eigenlijk precies gedáán voor Drenthe en Groningen?

Van links naar rechts: Lilianne Ploumen (Pvda), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Geert Wilders (PVV), Jesse Klaver (Groenlinks) en Pieter Omtzigt (CDA) tijdens het Noordelijk Lijsttrekkersdebat in Den Haag.

Van links naar rechts: Lilianne Ploumen (Pvda), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Geert Wilders (PVV), Jesse Klaver (Groenlinks) en Pieter Omtzigt (CDA) tijdens het Noordelijk Lijsttrekkersdebat in Den Haag. Foto: ANP/Bart Maat

Lees meer over
Stad

Lelylijn? Tuurlijk, móet er komen! Deltaplan voor het Noorden? Gaan we doen! In de aanloop naar de stembus regent het weer politieke beloftes en goede bedoelingen voor Groningen en Drenthe. Was de Tweede Kamer sinds de laatste verkiezingen ook al zo begaan met het Noorden of zien we dat fenomeen slechts eens in de vier jaar? Een duik in het archief.