In galapak de Appie in: introductieweek verenigingen gaat los

Op tal van plekken in de stad waren jongens in galatenue op pad.

De eerste week na de KEI-week is druk voor de eerstejaars die lid willen worden van een studentenvereniging. De kennismaking met de vereniging van hun keuzeging aansluiten aan de introductieweek los.

En die kennismaking ging meteen in volle galop: drie heren staan in vol galatenue op de Vismarkt. Toegegeven, in je tox de Appie in, dat is een beetje alsof je met je skischoenen aan meedoet aan een danswedstrijd, maar de mannen geven wel cachet aan deze verder zo gewone maandagmiddag. ,,We hebben zometeen een voorstelling in Martiniplaza”, zegt een van de feuten van Vindicat, ,,daarna meteen door voor een gala en tussendoor is er geen tijd om om te kleden.”

Er staan allerlei activiteiten op het programma. ,,En we moeten ook nog op zoek naar een kamer in een verenigingshuis.”

Het is dé tijd voor eerstejaars om in razend tempo een sociaal netwerk op te bouwen en een kamer te veroveren in een leuk studentenhuis. Tenminste, bij onder meer Vindicat. Bij de Navigators doen ze niet aan verenigingshuizen. Verderop houdt het bestuur van deze christelijke studentenvereniging een geïmproviseerde lunchvergadering op een bankje. Ook hier veel nieuwe leden en veel activiteiten. ,,We hebben vooral veel borrels op de sociëteit.” Wel voorzichtig, in verband met corona. ,,We doen de activiteiten op anderhalve meter en met testen voor toegang. We willen niet dat corona terugkomt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu