Inbraken in Groningen en Leek in 'Opsporing Verzocht'

Foto: Opsporing Verzocht

In het televisieprogramma ‘Opsporing Verzocht’ wordt dinsdag 21 april aandacht geschonken aan twee inbraken die eind januari plaatsvonden in Groningen in Leek. De camerabeelden hebben uitgewezen dat dezelfde twee personen deze inbraken gepleegd hebben.

De eerste inbraak vond vrijdag 24 januari tussen 17.00 en 19.00 uur plaats in een woning aan de Japisstraat in Groningen. De bewoners waren toen niet thuis.

De inbrekers klommen over een tuindeur om bij de woning te komen. Vervolgens braken ze aan de achterzijde van de woning een raam open en klommen ze naar binnen.

Ze maakten onder meer sieraden, cosmetica, schoenen en kleding buit.

Goldbergsingel in Leek

Een dag later, zaterdag 25 januari, meldden de inbrekers zich bij een woning aan de Goldbergsingel in Leek, eveneens tussen 17.00 en 19.00 uur.

De inbrekers probeerden hier eerst via het platte dak aan de achterzijde binnen te komen. Toen dit niet lukte, klommen ze naar beneden en probeerden ze ramen open te breken.

Alarmsignaal aan bewoners

Een bewakingscamera maakte opnames van de verdachten en gaf een alarmsignaal door aan de bewoners. Zij kregen met behulp van hun mobiele telefoon en het internet verbinding met de camera’s en ‘live’ meekijken.

Toen zij de onbekende mannen bij hun woning zagen, waarschuwden zij direct de politie. Zij was snel bij de woning, maar de inbrekers waren toen al vertrokken.

Opsporing Verzocht wordt dinsdag 21 april vanaf 20.30 uur uitgezonden op NPO1.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu