Informatiebijeenkomst over ecologische verbindingszone Meerweg en Hoornsedijk in digitale in plaats van fysieke vorm

Het Paterswoldsemeer. Foto: Archief/ Corné Sparidaens

De informatiebijeenkomst over de werkzaamheden aan de ecologische verbindingszone Meerweg en Hoornsedijk wordt niet, zoals aanvankelijk de bedoeling, in fysieke maar in digitale vorm gehouden.
Lees meer over
Stad

De samenwerkingspartners - provincie Groningen, waterschap Noorderzijlvest en uitvoeringsorganisatie Prolander - hebben hiertoe vanwege de aangescherpte coronamaatregelen besloten. De datum is ongewijzigd gebeleven: donderdag 8 oktober.

Inwoners en ondernemers uit de streek kunnen via e-mail, in een telefoongesprek of in een online bijeenkomst via Microsoft Teams vragen stellen. Zij kunnen hun voorkeur via een online inschrijfformulier kenbaar maken.

Meerweg en Hoornsedijk als ecologische verbindingszone

De omgeving van de Meerweg en de Hoornsedijk, ten oosten van het Paterswoldsemeer, wordt ingericht als ecologische verbindingszone. Dit moet ervoor zorgen dat dieren als de otter, de ringslang en enkele amfibiesoorten zich op een veilige manier tussen de Drentsche Aa met het Paterswoldsemeer kunnen verplaatsen.

IJzerzandbassin naast gemaal

Het sterk verouderde gemaal bij de Hoornsedijk wordt vervangen. Daarnaast komt een ijzerzandbassin, dat het polderwater zuivert, waardoor er schoner water in het Paterswoldsemeer afwatert.

Het bassin krijgt bovendien een natuurlijke inrichting, waarmee het deel uitmaakt van de ecologische verbindingszone.

Nieuws

Meest gelezen

menu