Inge Jongman kandidaat-lijsttrekker ChristenUnie Groningen

Inge Jongman en Sten Wennink voeren de lijst van ChristenUnie Groningen aan. Foto: ChristenUnie Groningen.

Wethouder Inge Jongman is voor de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart voorgedragen als lijsttrekker van de ChristenUnie in gemeente Groningen.
Lees meer over
Stad

Inge Jongman is sinds 2002 actief voor de ChristenUnie in de gemeenteraad en sinds 2019 wethouder van Groningen.

Jongman zegt zich te willen ‘blijven inspannen voor de menselijke maat in de gemeente’. Op het wethouderschap wil ze nog niet te ver vooruitlopen. ,,Ik zou erg dankbaar zijn als ik terug mag keren als wethouder, maar onze waarden staan voorop.”

Sten Wennink

Sten Wennink staat op nummer 2 van de voorlopige lijst en is daarmee beoogd fractievoorzitter. Hij is sinds 2019 actief binnen de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie en in het dagelijks leven is hij werkzaam als docent op de Hanzehogeschool Groningen.

Brandsma en Moorlag stoppen

Huidig fractievoorzitter Gerben Brandsema heeft ervoor gekozen om na deze periode niet terug te keren in de raad. ,,Raadslid zijn is een eervolle taak, die ik met veel plezier en energie vervul. Tegelijkertijd vraagt het raadslidmaatschap in een kleine coalitiefractie veel tijd naast mijn reguliere baan en mijn gezin. Dat is soms behoorlijk balanceren. Met een tweede kindje op komst kies ik voor meer balans tussen mijn gezin en werk.”

Op dit moment heeft de CU-gemeenteraadsfractie drie zetels. Ook raadslid Tessa Moorlag heeft aangegeven niet door te gaan. Raadslid Peter Rebergen staat op plek 3 van de voorlopige kandidatenlijst.

De kandidatenlijst wordt op 25 november voorgelegd op de algemene ledenvergadering van de CU. Na goedkeuring van de leden wordt de lijst definitief gemaakt.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu