Intrillen zuidelijke ringweg Groningen gaat verder vanaf 20 april

Intrillen van damwanden voor de aanleg van het verdiepte gedeelte van de Zuidelijke Ringweg van Groningen. Foto: Archief DVHN

De bouwer van de nieuwe Zuidelijke Ringweg in Groningen, Combinatie Herepoort, gaat op 20 april verder met het intrillen van damwandplanken voor de weg. Aanpak Ring Zuid meldt dat omwonenden moeten rekenen op veel overlast.

Het intrillen van de damwanden gebeurt op twee plekken. Van 20 april tot en met 1 mei worden ter hoogte van de Papiermolenlaan vier tussenwanden aangebracht.

Bij de Kempkensberg, ter hoogte van DUO en de Belastingdienst, wordt er gewerkt vanaf maandag 20 april tot vrijdag 29 mei. Op deze plek worden damwandplanken aangebracht. Het betreft de damwandplanken voor de noordwand, zuidwand en twee tussenwanden. Omdat het gebouw van DUO en de Belastingdienst doordeweeks bereikbaar moet zijn, wordt het intrillen over een aantal fases verdeeld.

Overlast

Volgens Aanpak Ring Zuid kan het intrillen van de damwanden veel overlast veroorzaken. ‘Uiteraard realiseren we ons dat het intrillen van damwandplanken hinder veroorzaakt zoals geluid en trillingen. In deze periode van coronamaatregelen zullen de omwonenden meer thuis zijn dan normaal. Het ontwijken van de hinder is dan ook lastig.’

Om de overlast te proberen te beperken wordt een groot deel van de trilwerkzaamheden die op zaterdagen gepland stonden, verplaats naar doordeweeks. Dit kan volgens Aanpak Ring Zuid omdat er momenteel minder verkeer is. Daarnaast worden de damwandplanken intussen 07.00 uur en 17.00 uur ingetrilt, en niet zoals de afgelopen maanden tot 19.00 uur.

Verkeershinder

Op dinsdag 28 april, woensdag 29 april, donderdag 30 april en vrijdag 1 mei is op de zuidelijke ringweg één rijstrook afgesloten vanaf de afrit Hereweg tot en met de afrit Europaweg. Voor het verkeer blijft hier dus één rijstrook beschikbaar. Het afzetten van de rijstrook is nodig voor het veilig intrillen van de noordelijke damwand.

Op dezelfde dagen is op de Helperzoom het voetpad aan de westkant ter hoogte van de werkzaamheden afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden de voetgangers over het fietspad. Zaterdag 2 mei en zondag 3 mei zijn reservedagen als de werkzaamheden aan de noordelijke damwand niet op tijd afgerond kunnen worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu