JOVD Groningen pleit voor extra tentamenmogelijkheid voor studenten met coronabesmetting. 'In zelfquarantaine gaan is goed gedrag'

Het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. Foto: Archief/ ANP

De JOVD Groningen noemt het ongehoord dat studenten van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) die een tentamen missen door een coronabesmetting, anders dan vorig jaar, niet standaard een extra herkansing krijgen. De universiteit laat het aan de faculteiten om te bepalen of studenten recht hebben op een extra herkansing als ze positief testen op het coronavirus.
Lees meer over
Stad

Een student die in zelfquarantaine gaat vanwege een coronabesmetting doet dit niet voor zijn/ haar eigen plezier, stellen de jonge liberalen in een persbericht, maar voor de gezondheid van anderen. Volgens het coronaprotocol van de RUG mogen zelfs studenten met een besmette huisgenoot niet naar de universiteit komen.

Sommige faculteiten hebben echter al aangekondigd dat met het missen van een tentamen door een coronabesmetting net zo wordt omgesprongen als met het missen van een tentamen door andere ziekten. Dat betekent: geen extra herkansingsmogelijkheid.

JOVD-voorzitter Tom Boer: ‘In zelfquarantaine gaan bij een coronabesmetting is goed gedrag, dat wat ons betreft dus niet afgestraft zou moeten worden.”

Coronabesmetting checken

De JOVD heeft begrip voor het feit dat de RUG goed wil checken of studenten daadwerkelijk een coronabesmetting hebben gehad. Boer: ‘Elke student die kan bewijzen dat hij/ zij corona heeft gehad en in zelfquarantaine zat ten tijde van een tentamen, zou hier een extra herkansingsmogelijkheid voor moeten krijgen. Ongeacht op welke faculteit deze student zit.’

De JOVD roept de RUG op ervoor te zorgen dat studenten niet leiden onder het volgen van de maatregelen en te voorkomen dat besmette studenten alsnog naar de tentamenzaal komen.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

menu