Jazzpianist Alexander von Schlippenbach bij Brouwerij Martinus in Groningen. Maximaal 50 (2 keer 25) mensen welkom

Alexander von Schlippenbach. Foto: Eigen foto

Na maanden van (gedwongen) rust paket Stichting Jazz in Groningen (SJIG) de draad weer op met een concert van de Duitse jazzpianist, componist en arrangeur Alexander von Schlippenbach. Dit concert vindt woensdag 26 augustus plaats in het café van Brouwerij Martinus in Groningen.

Het optreden van Von Schlippenbach is het eerste door SJIG georganiseerde concert sinds de uitbraak van het coronacrisis. In overleg met SJIG-thuishaven Brouwerij Martinus worden maximaal 25 mensen toegelaten in het café.

Omdat SJIG en Brouwerij Martinus graag 50 mensen de kans wil bieden om van Von Schlippenbachs muziek te genieten, wordt het concert gefilmd en live uitgezonden in het restaurant op de eerste etage. Daar kunnen nog eens 25 mensen de set volgen.

Tijdens een podium wisselen de bezoekers van café en restaurant van plek.

Alexander von Schlippenbach

Alexander von Schlippenbach maakte sinds de jaren ’60 carrière met zowel Duitse bezettingen als in samenwerkingen met Amerikaanse musici als Evan Parker en Reggie Workman.

In 1988 richtte hij het Berlin Contemporary Jazz Orchestra op. Dit orkest wijdde zich aan het uitvoeren, opnemen en produceren van nieuw werk van eigentijdse jazzcomponisten.

In 1999 nam hij voor omroep NDR met Ruid Mahall en Axel Dörner het complete werk van Thelonius Monk op.

Het optreden begint om 20.30 uur. Reserveren (verplicht): www.stichtingjazzingroningen.nl of www.brouwerijmartinus.nl .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu