Jongeren praten op provinciehuis Groningen over wonen en energie

Het provinciehuis aan het Martinikerkhof in Groningen. Foto: DVHN

Basisschoolkinderen, jongeren en studenten praten vrijdag op het provinciehuis in Groningen over hun toekomstideeën voor wonen en energie. Provinciale Staten roepen jongeren daarnaast op hun stem online te laten horen.
Lees meer over
Stad

De Staten willen weten welke ideeën jongeren hebben over wonen en energie. ‘Welke keuzes moeten Provinciale Staten maken, zodat we in 2050 ook nog goed kunnen wonen en leven in de provincie Groningen?’

Kinderen van basisscholen, jongeren van het voortgezet onderwijs en mbo-, hbo- en wo-studenten komen vrijdag tijdens een ‘Praten met de Staten’ naar het provinciehuis om met Statenleden in gesprek te gaan over de onderwerpen wonen en energietransitie in de toekomst.

René Paas zal als voorzitter van de Staten om 11.00 uur het startsein geven van de Praten met de Staten voor jongeren. De bijeenkomst is live te volgen via de website van de provincie.

Stem van provincie Groningen

Via www.stemvanprovinciegroningen.nl worden alle jongeren in de provincie Groningen opgeroepen hun mening achter te laten door stellingen over wonen en energie in te vullen of een discussie aan te gaan.

‘Ook kunnen ze een vlog of mail sturen met hun ideeën over wonen en energie in 2050,’ schrijft de provincie. Tijdens de Statenvergadering van 10 november worden de ingebrachte ideeën besproken. ‘In de zogeheten ‘omgevingsvisie’, schrijft de provincie uiteindelijk op welke keuzes zij maakt.’

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu