'Juist in deze zware tijden moet je samen een joint kunnen roken'

Op het terras van De Knarie wordt het plan voor een verbod op softdrugs in de openbare ruimte met enige scepsis ontvangen.

Op het terras van De Knarie wordt het plan voor een verbod op softdrugs in de openbare ruimte met enige scepsis ontvangen. Bram Hulzebos

Het Groninger college wil drugsgebruik in het openbaar aanpakken met een wijziging in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Maar dat plan gaat voorlopig niet door.
Lees meer over
Stad
Groninger Gezinsbode

Lachgas is burgemeester Schuiling al jaren een doorn in het oog. Jongeren die het gebruiken zijn dom, lieden die het verkopen zijn slecht, luidde ruim een jaar geleden samengevat zijn commentaar toen hij een lachgasverbod in de stad afkondigde. Het college wil nu een stap verder gaan. Het stadsbestuur vindt dat in de gemeente plekken zijn waar sprake is van veel overlast door drugsgebruikers. In de binnenstad en bij scholen en speeltuinen. Volgens het college is sowieso sprake van een toename van drugsgebruik en het aanpassen van de lokale regels zou handvatten geven om daar handhavend tegen op te kunnen treden.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's