Kastanje wordt overgenomen- 'Ik ga eerst helemaal niks doen!'

Gea Emmelkamp doet de winkel over aan iemand anders.

Der-tig jaar. Zo lang zit Gea Emmelkamp al met haar meubelzaak Kastanje in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Op 1 januari houdt ze heet voor gezien. Dan gaat Kastanje over in andere handen.
Lees meer over
Stad

Het is druk in de zaak op vrijdagmiddag. Een stel kan niet kiezen tussen twee banken die in de zaak staan. Gea Emmelkamp hoort de twee geduldig aan en legt uit wat de opties zijn, bespreekt de maten van beide banken. De twee moeten nog even nadenken. ,,Het is hier hollen of stilstaan”, zegt ze.

Samen met een vriendin broedde Gea Emmelkamp op een plan

Dertig jaar geleden had ze een niet al te opwindende baan als secretaresse. ,,Hier om de hoek, bij de universiteit.” Samen met een vriendin broedde ze op een move. En op een dag waagden ze de sprong. Haar vriendin begin met de Body Shop in de Oosterstraat, zij opende de zaak in de Nieuwe Kijk in ’t Jat.

,,Niet meteen meubels hoor, eerst met accessoires.”

De bescheiden omvang van de winkel was juist de kracht

Maar naar verloop van tijd ging Gea Emmelkamp zich naast de accessoires meer toeleggen op de meubels. Waar in de meubelhandel groot, groter grootst het devies was, met enorme meubelzaken aan de randen van de stad tot gevolg, bleef Kastanje klein en in de binnenstad. Geen gekke keuze, zo is de overtuiging van Gea Emmelkamp. ,,Ik kan me voorstellen dat de meubels in een grote winkel verzuipen en dat mensen door het enorme aanbod de keus niet meer kunnen maken. Hier heb een huiselijke maat. Dat stel van net? Dat was net op zoek geweest in een grote meubelzaak in Friesland. Daar konden ze het niet vinden, terwijl het bijna niet anders kan of ze hadden daar ook mooie banken. Hier twijfelen ze tussen twee banken.”

Maar na dertig jaar is het welletjes geweest. Wat ze nu gaat doen? ,,Helemaal niks! Nou ja de eerste drie maanden.”

Nieuws

menu