Kinderen uit Harkstede vragen gemeente Groningen met rap om andere plek voor opvangcentrum voor mensen met psychiatrische en verslavingsproblemen

In Rotterdam (foto) en steeds meer andere steden staan al Skaeve Huse: bewoners van het buitengebied tussen de stad Groningen en Harkstede zitten er echter bepaald niet op te wachten. Foto: Archief ANP

‘Mag ik zo vrij zijn om mijn mening te geven over Skaeve Huse in Harkstede? Waarom bindt Groningen de kat op het spek? Zet die ‘rare’ huizen op een andere plek.’ Hiermee trappen zes kinderen uit Harkstede een rap af, waarmee zij ageren tegen de plannen voor een Skaeve Huse-woonproject in hun woonplaats.
Lees meer over
Stad
Midden-Groningen

De plannen voorzien in tien containerwoningen voor negen mensen met psychiatrische en verslavingsproblemen (en een beheerder) bij de nieuwe woonwijk Meerstad. Omwonenden zijn bezorgd en hebben zelfs een petitie opgesteld, die ruim 1900 keer ondertekend is.

In de rap Mag ik zo vrij zijn uiten zes kinderen uit Harkstede hun angst en gevoel van onveiligheid, en vragen zij de gemeente Groningen om de Skaeve Huse op een andere en veiligere plek te zetten.

Nieuws

Meest gelezen

menu