Kunstenaar Ron Glasbeek uit Groningen is al een halve eeuw onder de indruk van de vrouwen op de Akropolis. Na al die tijd heeft hij er werk van gemaakt.

De Groningse kunstenaar Ron Glasbeek (70) raakte al jong gefascineerd door vrouwen op de Akropolis. Beelden welteverstaan. Nu is er zijn project Moeders & Dochters. Alleen jammer dat moeders hun dochters voor en na K3 niet koest konden houden.

Ron Glasbeek, met rechts van hem een tekening van kunstenaar Annemarie de Groot, van wie in Martiniplaza ook een expositie te zien is.

Ron Glasbeek, met rechts van hem een tekening van kunstenaar Annemarie de Groot, van wie in Martiniplaza ook een expositie te zien is. Foto: Jaspar Moulijn

Lees meer over
Stad

Dat zit zo. Glasbeeks veertien, vrouwshoge tekeningen hangen in Martiniplaza tegen de muur van een niet al te brede gang naar ingang ‘Zuid’ van de theaterzaal. ,,Er is voor zes K3-optredens aan jong publiek langs gehuppeld’’, zegt hij. Van sommige houtskooltekeningen is het bamboe-geschept papier gekreukt. Ook krult zijn werk onderaan een beetje op. ,,De roetjes met magneten die mijn tekeningen strak trokken waren roofgoed.’’

2400 jaar oud, maar toch jong en sexy