Kleur op het Martinikerkhof Groningen! Leerlingen uit de vijfde klas van Groningse scholen beschilderen in 1973 de schutting rond de Martinikerk | Herinnerings in beeld

De schutting rond de Martinikerk wordt opgefleurd, 1973. Foto Persfotobureau D. van der Veen, Groninger Archieven

De geschiedenis van Groningen in beeld gebracht door de Groninger Archieven en het Noordelijk Scheepvaartmuseum/Museum aan de A. Deze week: Kleur op het Martinikerkhof!

Een vrolijke boel moet het zijn geweest. In mei 1973 mochten leerlingen uit de vijfde klas van verschillende Groningse scholen de schutting rond de Martinikerk beschilderen. Dit deden zij onder het toeziend oog van kunstenaar Irene Verbeek en medewerkers van het Gronings Instituut voor Expressie en Kommunikatie (GIEK). Op de foto is goed te zien hoe een aantal van de jonge kunstenaars gehuld ging in vuilniszakken. Met de verfkwast in de hand gaven zij invulling aan de vraag Wat ontbreekt er aan de binnenstad ?

‘De kermis moet blijven’

Volgens een artikel in Nieuwsblad van het Noorden - waarbij deze foto werd afgedrukt - leverde dit onder andere de leus De Kermis moet blijven op. De Meikermis was op dat moment net afgelopen. Speelde er misschien een discussie over het voortbestaan van de kermis? Waarschijnlijk waren de kinderen gewoon verdrietig dat de tijd van spannende attracties en snoepkramen al weer voorbij was.

Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl .

Jessica Benjamins

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu