Klimaatadaptief plein voor Brederoschool in Groningen. Schoolplein met kleine ingrepen vergroend

Wethouder Glimina Chakor opende maandag het nieuwe plein van de Brederoschool. Foto: Henk Tammens

Wethouder Glimina Chakor heeft maandagmiddag het nieuwe, groene -of: klimaatadaptieve - plein van de Brederoschool in Groningen geopend.
Lees meer over
Stad

Het schoolplein is met regentonnen, groenstroken, klimplanten, een vernieuwde moestuin en bomen vergroend. ‘Het wordt snel heet op het plein met al die tegels en als het regent blijft er vaak veel water staan’, schetst directeur Marike Venema in een persbericht de problemen, die aanleiding waren voor de aanpassingen.

Klein beginnen

Fabiola Schaap van Dolmans Landscaping was verantwoordelijk voor het ontwerp van het vernieuwde schoolplein. ‘We willen hiermee laten zien dat je niet direct je hele schoolplein hoeft aan te pakken, maar ook gewoon klein kunt beginnen’, licht zij toe.

‘Bijvoorbeeld met een groenstrook. Daarvoor hoef je maar vierkante meter stenen uit het plein te halen en er beplanting in te zetten.’

Ook de leerlingen dachten mee over het ontwerp voor het klimaatadaptieve schoolplein.

Green Make Over

Het vergroenen van het plein van de Brederoschool - een samenwerking tussen de gemeente Groningen, Dolmans Landscaping, Klimaatadaptatie Groningen en IVN Natuureducatie - is gefilmd voor het televisieprogramma Green Make Over . Het resultaat is zondag 13 december te zien op SBS6.

Nieuws

Meest gelezen

menu