Koninklijk afscheid voor Groninger 'scheidsrechterbaas' Robert van Dorst

De versierselen behorende bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau. Foto: Kanselarij der Nederlandse Orden

Robert van Dorst uit Eelde is maandagavond bij zijn afscheid als voorzitter van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde in een bijzondere algemene ledenvergadering, waarin hij ook nog tot erelid van de scheidsrechtersvereniging werd benoemd.
Lees meer over
Stad
Het Hogeland
Tynaarlo
Westerkwartier

Robert van Dorst werd in 1990 bestuurslid van de scheidsrechtersvereniging. Vier jaar later werd hij voorzitter. Onder zijn leiding groeide de vereniging, tegen landelijke ontwikkelingen in, naar ruim 200 leden, onder wie veel jonge, nieuwe scheidsrechters.

Van Dorst stond erom bekend ruimte te geven aan andere bestuursleden en altijd het compromis te zoeken, maar ook niet bang te zijn om een duidelijk statement te maken.

Hij wordt opgevolgd door Marco Oosting uit Niekerk.

Gouden speld COVS Nederland

In de vergadering van maandagavond werden niet alleen Van Dorst, maar ook Jacques d’Ancona uit Eelde, Hans Krans uit Groningen en Klaas Smith uit Usquert in de bloemetjes gezet.

Zij kregen een gouden speld van COVS Nederland omdat zij respectievelijk 65, 50 en 50 jaar lid zijn van de scheidsrechtersvereniging.

Nieuws

Meest gelezen

menu