Kosmotroniks Go Tokyo: documentaire over zoektocht Harry Arling in Japan gaat in première in Forum Groningen

Still uit 'Kosmotroniks Go Tokyo'.

In Groningse Nieuwe in het Forum Groningen gaat zaterdag 26 september ‘Kosmotroniks Go Tokyo’ in première. In deze korte documentaire van Marjon de Rooy en Colin Mooijman is te zien hoe de Groninger kunstenaar Harry Arling zijn gelukt beproeft in Japan.

Harry Arling bouwt al meer dan 25 jaar Kosmotroniks , magische miniatuur-machines gemaakt van plastic afval. Het is zijn levenswerk, maar om er ook echt van te kunnen leven moet het nu gebeuren. De Kosmotroniks moeten de wijde wereld in.

De Groninger gaat daarom naar Japan, het land van de miniatuur en fantasie. Daar móeten ze wel van de Kosmotroniks houden, zo denkt hij.

32 minuten durende documentaire

Het Groninger filmmakersduo Marjon de Rooy en Colin Mooijman, ook bekend als Studio Snoekduik, legde deze zoektocht vast en maakten er een 32 minuten durende documentaire van: Kosmotroniks Go Tokyo.

Deze film gaat zaterdag 26 september in première in de 89ste aflevering van Groningse Nieuwe , georganiseerd door Forum Groningen en Groninger Videolandschap. Na afloop worden Arling en de filmmakers geïnterviewd door Rense Sinkgraven.

Groningse Nieuwe begint om 17.00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu