Kwaliteitscertificaat voor Biblionet Groningen. 'Pluim voor elke medewerker en vrijwilliger'

Rachel van den Hoogen van Biblionet Groningen en toenmalig wethouder Jan Jakob Boersma van Midden-Groningen bij de opening van de Breinbieb in Bibliotheek Hoogezand in mei vorig jaar. Foto: Eigen foto

Biblionet Groningen heeft het kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) behaald. Dit betekent dat de organisatie aan alle kwaliteitsnormen voldoet die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.
Lees meer over
Stad
Eemsdelta
Het Hogeland
Midden-Groningen
Oldambt
Pekela
Stadskanaal
Veendam
Westerkwartier
Westerwolde

Belangrijke onderdelen van de toetsing door de CBCT zijn het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van de organisatie. Hierop scoorde Biblionet Groningen overtuigend.

‘Met name onze producten en diensten – datgene wat we doen voor onze leden en bezoekers, en voor en met scholen en andere samenwerkingspartners – kregen een hoge waardering’, licht directeur-bestuurder Rachel van den Hoogen van Biblionet Groningen in persbericht toe.

‘Daarmee is deze certificering echt een pluim voor elke medewerker en vrijwilliger.’

Alternatieve dienstverlening en online programmering

De certificering bevestigt volgens Van den Hoogen dat Biblionet Groningen, de overkoepelende organisatie achter 34 bibliotheken in de provincie Groningen, de zaken op orde heeft en structureel kwaliteit levert.

‘Het afgelopen jaar hebben we laten zien hoe wendbaar en innovatief onze organisatie is. Ondanks de lockdowns en andere coronamaatregelen hebben we snel alternatieve dienstverlening en online programmering georganiseerd. Dat kan alleen als je als organisatie goed samenwerkt, met de blik naar de toekomst.’

Het certificaat is vier jaar geldig.

Nieuws

Meest gelezen

menu