Lange rij treinreizigers wacht coronoproof op de bus bij Hoofdstation Groningen

Een lange rij treinreizigers voor het Hoofdstation in Groningen. Ze wachten op bussen nu het treinverkeer naar Assen, Veendam en Weener (en in het weekeinde ook naar Delfzijl, Leeuwarden en Roodeschool) plat ligt. Foto: DvhN

Treinreizigers vormen een lange rij -keurig op coronaveilige afstand- voor het Hoofdstation in Groningen. Arriva en NS verzorgen een deel van hun vervoer sinds woensdag met bussen in plaats van treinen.

Om drukte bij het in- en uitstappen langs het Verbindingskanaal te voorkomen, moeten reizigers eerst in de rij op het Stadsbalkon. Ook als je uit de binnenstad komt moet je daar eerst naartoe en achteraan sluiten in de rij. Bij de oversteekplaats tellen NS medewerkers de passagiers, die geluk hebben met het mooie weer. Die mogen in groepjes oversteken richting bushalte als er een bus aan komt. Vervoerders lieten deze week weten dat er bussen genoeg zijn, maar die rijden volgens een dienstregeling en staan dus niet permanent klaar.

Wachtruimte

Door de afname van het aantal reizigers is het dak van de ondergrondse fietsenstalling voorlopig groot genoeg als wachtruimte, al vroegen veel mensen zich af of er alleen mensen stonden die hoog nodig moesten reizen. Het achterste deel van de rij kwam vrijdagmiddag weliswaar aardig in de buurt van de afgesloten treinperrons, maar er was nog genoeg ruimte om hem langer te maken. Iedereen hield bovendien op Engelse wijze keurig afstand, al kwam dat waarschijnlijk ook door de grote groep controleurs.

Het treinverkeer van Groningen naar Assen, Veendam en Weener ligt tot en met 3 juni plat vanwege werkzaamheden aan het spoor. Dit weekeinde rijden er helemaal geen treinen van en naar Groningen, dus ook niet naar Delfzijl, Roodeschool en Leeuwarden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
Coronavirus
menu