Leerkracht Noorderpoort in Groningen wint titel De Duurzame Docent in het MBO

Colien Langerwerf (links met zonnebril) kort nadat ze te horen heeft gekregen dat ze uitgeroepen is tot Duurzame mbo-docent van Nederland 2021. Foto: Eigen foto

Colien Langerwerf uit Groningen mag zich De Duurzame Docent van 2021 noemen. De docent van de afdeling Kunst & Multimedia van Noorderpoort in Groningen heeft deze titel gewonnen in de categorie mbo.
Lees meer over
Stad

Dit is op de Dag van de Duurzaamheid (maandag) bekendgemaakt via een livecast vanuit de Groene Afslag in Laren

Jonge generatie voorbereiden op complexe toekomst

Met De Duurzame Docent-verkiezing willen onderwijsorganisaties duurzame docenten aanmoedigen en in het zonnetje zetten. Onder duurzame docenten worden leerkrachten verstaan die zich inzetten om de jongere generatie voor te bereiden op de complexe toekomst die hen te wachten staat.

Met hun leerlingen bespreken zij urgente zaken als: Hoe bouw je een milieuvriendelijk huis? Wat doen we om minder spullen te kopen? Heb je straks een eigen auto of reis je alleen met het ov? Hoe creëren we een circulaire economie?

Alle lagen onderwijs

De jury koos in alle lagen van het onderwijs – het primaire onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) - een winnaar. Colien Langerwerf is dat in de categorie mbo.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu