Leerlingen Harens Lyceum werken twee jaar aan kunstwerk in schoolgebouw. 'The Wall' wordt vrijdag geopend

'The Wall' op het Harens Lyceum. Foto: Eigen foto

In het Harens Lyceum in Haren wordt vrijdag ‘The Wall’ geopend. Leerlingen van de school hebben gedurende twee jaar samen, onder begeleiding van kunstenaar Jobbe Holtes van OneDayArtist, gewerkt aan dit kunstwerk in het schoolgebouw.
Lees meer over
Stad

Leerlingen uit verschillende leerjaren maakten te werken aan The Wall kennis met de werkwijze van professionele kunstenaars. ‘De leerlingen moesten aan de slag met waarnemen, verbeelden, conceptualiseren, analyseren en natuurlijk de uitvoering. Je zag hen daarin echt groeien’, stelt kunstdocent Pete Silverstein in een persbericht.

Vakoverstijgend leren

Hij noemt het project een schoolvoorbeeld van vakoverstijgend leren. ‘De leerlingen van boven- en onderbouw werkten samen in de vakken filosofie, Nederlands en culturele en kunstzinnige vorming (ckv)‘, licht hij toe.

‘Bij ckv verkenden ze hun belevingswereld, motivatie en interesses. In het vak Nederlands dachten zij na over wat The Wall bij hen oproept, en maakten ze een creatief taalbouwsel. En met filosofie onderzochten ze vragen als: Wat is een muur? en Wat is kunst? Heel leerzaam op creatief, analytisch én sociaal vlak.’

Leerlingen voelen zich nog meer thuis

Door het project eigenen de leerlingen zich het schoolgebouw meer toe, meent kunstenaar Jobbe Holtes. ‘Door de verbinding met het gebouw willen we bereiken dat de leerlingen zich meer thuis voelen en trots worden op de omgeving waar ze zich ontwikkelen. Je kunt het best groeien op een plek waar je je prettig voelt. En als je ziet hoe enthousiast iedereen is, dan is dat zeker gelukt.’

Zelfs gedurende de sluiting van het Harens Lyceum in maart is het (online) project voortgezet.

Het kunstwerk wordt vrijdag om 18.00 uur geopend. Belangstellenden kunnen de opening online bijwonen.

Nieuws

Meest gelezen

menu