Leerlingen verrichten officiële openingshandeling Kindcentrum Ten Boer

De officiële opening van Kindcentrum Ten Boer. Foto: Henk Tammens

De oudste leerlingen van de basisscholen De Huifkar en De Fontein en het jongste kind van Kids2B hebben maandagochtend Kindcentrum Ten Boer geopend. Vervolgens mochten alle kinderen, ieder met hun eigen drop- en snoepsleutel, naar binnen.

Kindcentrum Ten Boer biedt onderdak aan de basisscholen De Huifkar en De Fontein, en kinderopvang Kids2B. Het nieuwe gebouw op de hoek van de Riekele Prinsstraaten de Sportlaan is, in opdracht van de gemeente Groningen, naar een ontwerp van TenW architecten gebouwd door Dijkstra Draisma en BAM.

Kindcentrum Ten Boer is gerealiseerd in het kader van de versterkingsopgave in de provincie Groningen en is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Kansrijk Groningen .

Wethouder trakteert op gebak

De officiële opening volgde op een wandeling van de scholieren en de peuters van het zwembad in het dorp naar het kindcentrum, onder begeleiding van muziekvereniging Multiple. Daarvoor hadden de leerlingen van De Huifkar en De Fontein al afscheid genomen van hun ‘oude’ school.

Na de officiële opening werden ze op gebak getrakteerd door onderwijswethouder Carine Bloemhoff, die exacte een jaar geleden de eerste paal voor de nieuwbouw sloeg. Zij vierde het feestje maandag op afstand mee.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu