Loterij sleept Omlandia uit Ten Boer door de coronacrisis. Voetbalvereniging verkocht al voor 11.000 euro aan loten

Omlandia-voorzitter Sven Gout Foto: Merijn Slagter

Voetbalvereniging Omlandia uit Ten Boer houdt een loterij om de begroting sluitend te krijgen en onderhoudswerkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Zoals bij veel sportverenigingen was er door de coronacrisis ook bij voetbalvereniging Omlandia lange tijd geen activiteit. Daarmee bleef de club ook verstoken van kantine-inkomsten. Terwijl de kosten doorliepen.

Reden voor het bestuur in mei de koppen bijeen te steken en een loterij op touw te zetten. Met een elektrische fiets ter waarde van ruim 2000 euro als hoofdprijs en zes andere, door sponsors beschikbaar gestelde, prijzen.

Ruim 1100 loten verkocht

Inmiddels zijn ruim 1100 loten van de in totaal 1500 beschikbare loten van 10 euro verkocht. ‘Met het kopen van een lot maak je niet alleen kans op mooie prijzen, je laat er ook mee zien dat je waarde hecht aan het verenigingsleven in Ten Boer’, stelt Omlandia-voorzitter Sven Gout in een persbericht.

Hij hoopt dat de laatste 400 loten ook nog verkocht worden. ‘Wij moeten het qua inkomsten hebben van onze kantineomzet. Het is dan ook verschrikkelijk zuur dat zo’n virus dat allemaal belemmert. Gelukkig rolt de bal inmiddels weer en is ook onze kantine weer geopend.’

De trekking van de verloting vindt zaterdag 12 september, na afloop van de bekerwedstrijd Omlandia– Ezinge, plaats.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
Coronavirus
menu