Marjolijn van Raaij uit Hardegarijp wint Write Now! Groningen 2020

Foto: Unsplash

De 22-jarige Marjolijn van Raaij uit Hardegarijp heeft Write Now! Groningen 2020 gewonnen. Zij verdient hiermee 250 euro aan boekenbonnen én een plekje in de landelijke finale van de schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar.

De juryleden Anne-Fleur van der Heijden, Robbert Meijntjes en Esmé van den Boom vonden het verhaal Het koninkrijk aan het kanaal van Marjolijn van Raaij de beste van de 53 inzendingen.

In het juryrapport geven zij aan graaf meer van het verhaal te lezen. ‘Binnen de kinderlijke toon is de stijl solide en ritmisch. Lezen we hier het openingshoofdstuk van een kinderboek?’

Van Raaij krijgt nu drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale op zondag 28 juni.

Michael ter Maar uit Grijpskerk tweede met ‘dappere inzending’

De 23-jarige Michael ter Maat uit Grijpskerk won de tweede prijs (125 euro aan boekenbonnen) met de gedichtenreeks Mama is een vogelaar . De jury spreekt in haar rapport van ‘een dappere inzending, waar de dichter persoonlijk en talig is en de gedichten in vorm en inhoud iets durven’.

Maaike Rijntjes (22) uit Groningen maakte met haar ‘mooie, verzorgde poëzie’ zoveel indruk op de jury dat zij de derde prijs won; 75 euro aan boekenbonnen.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus vond de bekendmaking van Write Now! Groningen plaats via IGTV op het Instagram-account van Write Now! .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu