Mark-Jan Fledderus serveert paaslunch aan 50 mantelzorgers van Alzheimer patiënten in stadion Euroborg in Groningen

Het Hitachi Capital Mobility Stadion. Foto: Archief DvhN

Vijftig mantelzorgers van mensen met dementie schuiven donderdag in de Euroborg aan voor een paaslunch, aangeboden door Alzheimer Nederland en KPN.
Lees meer over
Stad

De hulpverleners worden ontvangen door FC Groningen clubicoon Mark-Jan Fledderus. Tijdens de lunch hebben ze mogelijkheid om in contact te komen met andere mantelzorgers. Volgens het KPN Mooiste Contact Fonds zijn mantelzorgers van mensen met dementie bijna twee keer zo vaak eenzaam in vergelijking met de doorsnee Nederlander.

,,De taak van mantelzorger is zwaar. Je kiest er niet voor, je bent er ook niet voor opgeleid en je bent bijna nooit vrij van zorgen”, zegt Gerjoke Wilmink, directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland.

Landelijk krijgen ongeveer 700 mantelzorgers in 14 voetbalstations een lunch aangeboden. De eerste lunch vond plaats op 28 maart in het Kasteel, het stadion van Sparta. De laatste van de reeks is op 21 april in het Philips Stadion, de thuisbasis van PSV. Daar schuift Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Maarten van Ooijen aan om te praten met de mantelzorgers. Hij heeft mantelzorg in portefeuille.

Nieuws

menu