Meerstad krijgt tweede basisschool in integraal kindcentrum Groenewei

Ook de bestaande Meeroeversschool wordt op den duur vervangen door nieuwbouw. Foto: Google Street View

Meerstad krijgt na de zomervakantie een tweede basisschool. Deze school maakt deel uit van een te realiseren integraal kindcentrum (IKC) met ook kinderopvang, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. De werknaam luidt IKC Groenewei.
Lees meer over
Stad

Het integrale kindcentrum wordt gezamenlijk gerealiseerd door Openbaar Onderwijs Groningen en Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG). De kinderen worden eerst in semipermanente units aan de Texelaar 33 in de wijk Groenewei gehuisvest.

De bouw van een permanent onderkomen naast deze tijdelijke huisvesting begint naar verwachting begin 2021. Dit gebouw wordt, zo is de planning, in de eerste helft van 2022 opgeleverd.

Ook nieuwbouw Meeroeversschool

Ook de bestaande Meeroeversschool wordt op den duur vervangen door nieuwbouw. De nieuwe Meeroeversschool wordt een paar jaar na IKC Groenewei opgeleverd.

Elke school biedt dan plaats aan 450 leerlingen, waarmee het totale aantal leerlingen op 900 komt. Dat aantal is ook de uiteindelijke leerlingenprognose in 2040.

Extra bouwlaag voor Meeroeverschool

Vanwege de groei van het aantal leerlingen wordt de (bestaande) Meeroeversschool komend schooljaar uitgebreid met een extra bouwlaag bovenop de semipermanente units die er al staan.

Nieuws

Meest gelezen

menu