Mooi feest, maar waarom hier? Tent voor Oktoberfest op Grote Markt maakt kritiek los

In de tent was een dampend Oktoberfest gaande. De buitenkant van de tent oogstte kritiek. Foto: Stef Steneker

Waarom hier? Dat is de eenvoudige vraag die het twitter-account Oogst stelt bij een foto van een enorme geblindeerde tent met daaromheen een hek op de Grote Markt.
Lees meer over
Stad

Het account volgt de (ruimtelijke) ontwikkelingen in de stad op de voet. De vraag over de tent die dit weekend op de Grote Markt staat, oogst veel bijval. ‘Oktoberfestbiertent op de Grote Markt. Groningen doet er dit weekend weer alles aan om een Emmen te zijn’, vindt Bram Douwes.

De tent bood afgelopen weekend onderdak aan het Oktoberfest. Duizenden mensen zetten zich (in shifts) aan het bier. Heel veel mannen in Lederhosen en met Tiroler hoedjes op, de dames in Dirndls en aanverwante oerdegelijke en toch wufte ensembles. Dolle pret, een heerlijk avondje uit voor heel veel uitgelaten vriendengroepen en liefhebbers van het betere volksfeest.

De Grote Markt zal in de toekomst nog vaker gebruikt worden voor evenementen. De ambulante marktlui moeten er zelfs voor wijken en ook de vaste kramen op de Grote Markt moeten inschikken als de Grote Markt heringericht wordt. Bij evenementen als Eurosonic, een buitenconcert van het NNO of Swingin’ Groningen voegt het evenement iets toe aan de Grote Markt en voegt de Grote Markt als decor iets toe aan het evenement. Bij feesten in afgesloten tenten is dat niet het geval.

De vraag is hoe vaak de huiskamer van de stad in de nabije toekomst ingenomen zal gaan worden door een geblindeerde tent met een hek eromheen. Vaststaat dat de bezoekers evenzogoed een geweldige avond zouden hebben gehad als de tent in een weiland ergens achter Meerstad had gestaan. Het verder altijd opgeruimde raadslid Benni Leemhuis twittert met een gevoel voor ironie, een columnist van De Gezinsbode waardig: ‘Zet die verkleedde zuipschuur met afgesloten geblindeerde hekken maar midden op de Grote Markt, daar hebben we allemaal wat aan.’

Nieuws

Meest gelezen

menu