'Mysteries van Helperzoom' van Will Beckers is Groningens meest populaire openbare kunstwerk

'Mysteries van Helperzoom' van Will Beckers. Foto: Eigen foto

Het kunstwerk ‘Mysteries van Helperzoom’ aan de fietsroute van de Helperzoom is Groningens meest populaire openbare kunstwerk. Het tweeluik van Will Beckers heeft de Kunst op Straatprijs 2020 van Centrum Beeldende Kunst (CBK) Groningen gewonnen.

Mysteries van Helperzoom kwam met 32 procent van de stemmen als publieksfavoriet uit de bus. De in de parkeergarage van Forum Groningen geposteerde sculptuur Wervel van Nicky Assmann en Wisent van Wladimir de Vries (Noorderplantsoen) eindigden respectievelijk op de tweede en derde plek.

Het verhaal achter deze drie kunstwerken is te zien in een videoserie op de website van het CBK . Het winnende kunstwerk wordt volgende week bovendien geëerd met een gedicht van stadsdichter Renée Luth.

Kunst op Straatprijs

De gemeente Groningen telt meer dan 450 kunstwerken. Ze staan op straten en pleinen, en hangen aan gevels. Het CBK Groningen zorgt voor deze rijke collectie en zet de kunstwerken met de Kunst op Straatprijs in de spotlight. Het thema van dit jaar was ‘natuur’.

Inwoners van de gemeente Groningen konden tot en met 10 april stemmen op een van de tien voor de prijs genomineerde openbare kunstwerken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu