NNRD uit Groningen (en Drachten) Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek. 'NNRD excelleert op alle beoordelingscriteria'

Foto: Eigen foto

Het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) heeft de in Groningen en Drachten gevestigde afvalinzamelaar NNRD verkozen tot Beste Leerbedrijf Transport en Logistiek van 2020.

Voorzitter Gabby Delhaas van de vakjury kwam dinsdag persoonlijk langs om de uitslag bekend te maken en het juryrapport toe te lichten.

,,NNRD excelleert op alle onderliggende beoordelingscriteria. Hiermee is het een allround hoogstaand leerbedrijf”, zei ze bij die gelegenheid.

,,Het opleiden van leerling-werknemers is een team-effort. De continuïteit is geborgd. De begeleiding van leerlingen is organisatorisch stevig verankerd en is niet gebonden aan de inzet van een persoon. NNRD is een bedrijf met een hele open cultuur waar de mens centraal staat. Iedereen hoort erbij.”

Twintig jaar erkend leerbedrijf

Jan Kuipers is als bedrijfsleider verantwoordelijk voor de begeleiding van de leerling-werknemers bij NNRD. Wat hem betreft is geen van geen verschil is tussen de bedrijfsleider en een leerling-werknemer. ,,We zijn al ruim twintig jaar een erkend leerbedrijf. Zeker tien chauffeurs zijn na een BBL-traject via STL bij ons in dienst getreden en nog altijd naar volle tevredenheid werkzaam.”

Voor de begeleiding van de leerling-werknemers werkt hij samen met STL, het Friesland College, planner Rene Komduur en de chauffeurs. ,,We zijn een hecht team dat van leerlingen volwaardige chauffeurs maakt. Het winnen van de verkiezing is een prachtige erkenning en beloning van ons werk.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Economie
menu