Nacht van de Vleermuis: vleermuisexcursie voor buitenlandse bezoekers van het Sterrebos in Groningen

Een Rosse Vleermuis kijkend vanuit een boom. Foto: René Janssen

De Vleermuiswerkgroep Groningen en Natuur en Milieufederatie Groningen organiseren vrijdag 20 augustus in het Sterrebos van Groningen een speciale excursie voor Engels sprekende personen.

De Vleermuiswerkgroep trapt met deze excursie in Groningen en een excursie in Leens een hele week met vleermuisexcursies af die op diverse plaatsen in de provincie gehouden worden tot de Nacht van de Vleermuis, in het laatste weekend van augustus. In dat laatste weekend worden in heel Nederland vleermuisexcursies georganiseerd.

In het Engels

,,Er zijn tegenwoordig zoveel buitenlandse studenten en andere gasten in de stad die voornamelijk Engels spreken, dat wij speciaal voor hen deze excursie in het mooiste vleermuizenpark van Groningen houden”, zegt coördinator van de Vleermuiswerkgroep Klarissa Nienhuys.

Relatie tussen vleermuizen en mensen

De excursie wordt geleid door Angélica Caiza uit Ecuador en Jasper Koster. Caiza werkt bij de RUG aan een proefschrift over de relatie tussen vleermuizen en mensen. Koster doet professioneel vleermuisonderzoek in Nederland.

Batdetector

Tijdens de excursie kunnen deelnemers vleermuizen zien en horen met behulp van een ‘batdetector’, een apparaatje waarmee je vleermuizen aan de hand van het unieke ultrasone geluid dat ze maken kunt herkennen en waarmee je hun soort kunt bepalen.

In het Sterrebos kunnen acht soorten vleermuizen voorkomen, schrijft de Vleermuizenwerkgroep. ‘Het bos is van groot belang voor lichtschuwe vleermuizen. De excursie richt zich op twee soorten Dwergvleermuizen, Laatvliegers, Rosse Vleermuizen en Watervleermuizen. Die zijn niet altijd overal aanwezig maar er zullen toch wel minstens drie soorten vleermuizen te spotten zijn.’

Aanmelden

Deelname aan de excursie kan uitsluitend na aanmelding via info@nmfgroningen.nl of 050-3130800, met vermelding van het aantal volwassenen en kinderen en uiterlijk tot en met woensdag 18 augustus.

Kosten voor deelname: volwassenen 3,50, kinderen 1,50. De excursie begint om 20.40 en duurt tot ongeveer 22.15 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu