Nationaal Programma Groningen opent Impulsloket voor ideeën 'die net een wat grotere investering nodig hebben'

Foto: Pixabay

Nationaal Programma Groningen heeft donderdag een Impulsloket geopend. Stichtingen, verenigingen, coöperaties en kleine ondernemers uit de provincie Groningen met ideeën ‘die net een wat grotere investering nodig hebben’ kunnen bij dit loket aankloppen.
Lees meer over
Stad
Appingedam
Delfzijl
Het Hogeland
Loppersum
Midden-Groningen
Oldambt
Pekela
Stadskanaal
Veendam
Westerkwartier
Westerwolde

Nationaal Programma Groningen opende in september al het Loket Leefbaarheid. Dit loket keert maximaal 10.000 euro uit voor plannen die bijdragen aan prettig wonen in een straat of dorp.

,,Grotere projecten vielen tussen wal en schip, terwijl er hele mooie ideeën tussen zitten. We helpen graag om ook deze initiatieven verder te brengen”, zegt Siem Jansen, directeur van Nationaal Programma Groningen.

10 miljoen euro tot 2029

Voor dergelijke projecten, ideeën ‘die net een wat grotere investering nodig hebben’, is het Impulsloket geopend. Nationaal Programma Groningen stelt hiervoor tot 2029 10 miljoen euro beschikbaar.

De ideeën dienen wel bij te dragen aan de vier ambities van Nationaal Programma Groningen:

  • economie;
  • werken en leren;
  • leefbaarheid;
  • natuur en klimaat.

Het idee moet bovendien een positief effect hebben op de omgeving en toekomstbestendig zijn.

Inwonersgroepen met een idee vanaf 10.000 euro

Inwonersgroepen - dat zijn stichtingen, verenigingen en coöperaties - kunnen bij het Impulsloket aankloppen voor bijdragen tussen de 10.000 en 125.000 euro.

De subsidie is op basis van cofinanciering. Nationaal Programma Groningen draagt maximaal 50 procent van de projectkosten bij.

Kleine ondernemers met een idee tot 15.000 euro

Ook kleine ondernemers met een (verwachte) omzet van maximaal 20.000 euro per jaar kunnen bij het Impulsloket terecht. Zij kunnen een aanvraag doen voor maximaal 15.000 euro.

Net als bij inwonersgroepen gaat dit op basis van cofinanciering en is de bijdrage maximaal 50 procent van de noodzakelijke investeringsuitgaven.

Een aanvraag insturen kan het hele jaar door . De beoordelingscommissie van het Impulsloket bekijkt en beoordeelt de aanvragen maandelijks.

Nieuws

Meest gelezen

menu