Niet lang meer zo genieten van dit fietspad in Hoornsemeer

Van de 21 wilgen langs dit fietspad kunnen fietsers niet lang meer genieten. Ze worden gekapt. Foto: DvhN

Van een tochtje over dit lommerijke fietspad langs het Hoornsemeer in Groningen valt niet meer zo lang op deze manier te genieten. Alle 21 wilgen gaan plat.
Lees meer over
Stad

Dat blijkt uit de aanvraag voor een kapvergunning door het Meerschap Paterswolde. Dat is bang voor ongelukken, omdat de bomen zijn aangetast door zwam. Daardoor zou een storm de boomstammen kunnen breken of met wortel en al doen omwaaien. Ook al zullen er bij storm niet veel mensen fietsen, volgens het Meerschap is de situatie gevaarlijk genoeg om de bomen weg te halen.

Kans op herstel zou nihil zijn

De gemeente verstrekt een kapvergunning omdat extra onderhoud geen zoden aan de dijk meer zet: de kans op herstel van de zwam zou nihil zijn. Bezwaar maken kan nog wel. Fietsers houden de komende jaren zicht op groen: de andere bomen tussen het voetpad langs het water en het fietspad zijn niet aangetast en blijven staan. Er komen bovendien zwamvrije wilgen voor de huidige in de plaats.

De Zunneriepe is het fietspad tussen het haventje aan de Gasthuiskade en Kaap Hoorn. De wilgen staan ter hoogte van de D.H.A.C. Hammarskjöldstraat.

Nieuws

Meest gelezen

menu