Sunny Selwerd: wethouder trapt bouw 94 levensloopbestendige woningen in Groningen af

Na de starthandeling door wethouder Roeland van der Schaaf sloegen diens collega Berndt Benjamins, Nijestee-directeur Pieter Bregman, Jordan Lingsma van bouwer Plegt-Vos en bewoner Maarten Brandts Buijs ieder een paal. Foto: Diepzeekonijn

Wethouder Roeland van der Schaaf van Groningen heeft vrijdag het startsein gegeven voor de bouw van twee toekomstbestendige woongebouwen in de wijk Selwerd.

De nieuwbouw vindt plaats in de Berkenlaan, Mispellaan en Eikenlaan, waar in 2020 64 woningen zijn gesloopt. Er komen 94 levensloopbestendige appartementen en eengezinswoningen in de sociale- en middenhuur voor in de plaats.

Sunny Selwerd

De nieuwbouw vindt plaats in het kader van het wijkverbeteringsproject Sunny Selwerd, een samenwerking tussen woningcorporatie Nijestee, de gemeente Groningen, andere woningcorporaties en bewoners uit de wijk.

Bewoners betrokken bij nieuwbouwplannen

De bewoners zijn volgens algemeen directeur Pieter Bregman van Nijestee ook betrokken bij de nieuwbouwplannen. ‘Op verzoek van bewoners komen er bankjes op de galerij, zodat ze elkaar kunnen ontmoeten’, licht hij in een persbericht toe.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Stad
menu