Nieuwe Parkweg moet Martini Trade Park Groningen aantrekkelijker maken

Foto: GoogleMaps

De gemeente Groningen steekt ruim 1 miljoen euro in het aantrekkelijker maken van de Parkweg. De straat wordt onderdeel van een groene wandelroute tussen het Hoofdstation (de toekomstige zuidentree) en diverse evenementenlocaties in het Stadspark.

Een mooiere route is volgens de stad belangrijk voor onder meer de drafbaan en Martiniplaza. Directe aanleiding om het geld beschikbaar te stellen is een aangekondigde opknapbeurt van het Martini Trade Park met hulp van gemeente, Bedrijvenvereniging WEST en Martiniplaza.

Het bedrijventerrein aan beide zijden van het parkeerterrein van Martiniplaza wordt aantrekkelijker gemaakt met meer groen (een stadstuin op het parkeerdek) en een betere verbinding met het Stadspark. Er is ook sprake van verduurzaming vanuit een eigen energiecoöperatie. Het delen van andere voorzieningen en faciliteiten (parkeren, kantines, balies) moet meer ‘openbare’ ruimte opleveren. Waarschijnlijk wordt de Leonard Springerlaan, een lelijke hindernis voor fietsers, ook aangepast.

Te huur

Op het bedrijvenpark werken circa 3000 mensen bij 125 bedrijven in 15 kantoorgebouwen. Volgens een eerder visiestuk ontbreekt het Martini Trade Park aan identiteit en is de concurrentie groot. Hoewel de structurele leegstand de afgelopen periode zou zijn afgenomen, staat er volgens de website fundainbusiness.nl nog ruim 20.000 m2 kantoorruimte te huur.

De stilstand is een doorn in het oog van Martiniplaza die druk bezig is met vernieuwingen. Volgens het uitvoeringsplan hebben diverse bedrijven en eigenaren op het Martini Trade Park ook al geïnvesteerd in hun panden.

Nieuws

Meest gelezen

menu