Nieuwe donateur Stichting Vrienden Airport Eelde wint vlucht over stad en Westerkwartier. 'Mijn vrouw stond ons enthousiast toe te zwaaien'

Tonny Croezen maakte een rondvlucht met zijn dochter. Foto: Suhaila Sahmarani

Uit de vele nieuwe donateurs die zich opgegeven hebben voor de Stichting Vrienden Airport Eelde werd Tonny Croezen uitgeloot voor de beloofde rondvlucht. Hij maakte zondag 31 oktober samen met zijn dochter Ellis een rondvlucht boven zijn woonplaats Zuidhorn én de stad Groningen.
Lees meer over
Stad
Tynaarlo
Westerkwartier

Tonny Croezen is 59 jaar en woont met zijn vrouw in Zuidhorn. Hij is rechercheur bij de politie Noord-Nederland. Hij gaf zich in juni van dit jaar op als nieuwe donateur naar aanleiding van de enquête die hij ontving.

,,Ik ben toen ook gelijk donateur geworden omdat ik het belangrijk vind dat Airport Eelde blijft bestaan. Naast het feit dat ik graag vanaf Eelde naar een vakantiebestemming vlieg, heeft zo’n voorziening ook een heel belangrijke functie voor het Noorden. Zeker voor de economie, alleen zou het bedrijfsleven er wat meer gebruik van moeten maken. Gelukkig zien we dat er nu wat grote bedrijven zich vestigen in de regio die de aanwezigheid van een vliegveld een belangrijke overweging vonden om zich hier te vestigen. Ik begrijp dan ook helemaal niets van de gemeente Groningen om haar aandelen in het vliegveld te verkopen. Een gemiste kans.”

Vliegen vanaf Eelde

Tonny Croezen vloog verscheidene keren vanaf Eelde. Onder andere naar Mallorca en Londen Stansted (toen nog met Ryanair). En twee keer naar München, een keer voor een schitterende vakantie in Zuid-Duitsland en een keer een weekend met voetbalvrienden voor een citytrip naar München.

,,Beide zeer geslaagd, echt heel erg jammer dat die lijnvluchten er niet meer zijn. Ik hoop in de toekomst ook zeker nog een aantal keren te vliegen vanaf Eelde. Prima te bereiken en voldoende parkeerplaatsen. En je bent in 20 minuten weer thuis. Tien keer liever vanaf Eelde dan via Schiphol of Eindhoven.”

Winnaar rondvlucht

Croezen was blij verrast toen hij een mailtje kreeg dat hij de winnaar was geworden van een rondvlucht. ,,Echt een geweldige ervaring. Piloot Johan Wester van de NNAC ontving ons op hun clubhuis en vertelde erg enthousiast over zijn hobby en werk. We hebben een rondje Eelde, Zuidhorn, Aduard, Groningen, Meerstad, Harkstede en weer terug naar Eelde gevlogen. Prachtig om deze plaatsen eens vanuit de lucht te zien. Uiteraard een rondje over ons huis gevlogen waar mijn vrouw ons enthousiast stond toe te zwaaien.”

Nieuws

menu